OTTHON

A Noah Ház teljesen "önellátó", valójában több energiát termel, mint amennyit felhasznál: teljes körűen képes összegyűjteni és előállítani teljes ivó- és háztartási vízszükségletét.

Sokan álmodoztunk már olyan házról, melynek egy télikert is a része. Az álom megvalósulásában lehet segítségünkre az Ötödik Évszak Kft, amely 1990 óta van a piacon. A kezdetekkor egy nagyobb anyacég része volt, aztán 2000-ben önálló Kft-ként folytatta működését. Németh Norbert cégvezetővel beszélgettünk.

Egyre jobban terjed Magyarországon is a családi házak fűtéseként a hőszivattyús technológia.

Újabban már nemcsak a filmvásznon, hanem a lakberendezésben is jól teljesít a színésznő. Legújabb alkotása Pinterest által ihletett otthona, amelyet maga újított fel és foglalt könyvbe.

Nyolcadik alkalommal nyitják meg kapuikat a pesti és budai bérházak, villák, társasházak, egykori főúri paloták, ezúttal azok, amelyek kisebb-nagyobb városi terek körül állnak.

A településeken élő lakosság a felhasznált összes energia 40%-át fogyasztja, és innen kerül ki a világ CO2 kibocsátásának 31%-a (ebből a lakóépületeké 21%), ami jelzi a témakör súlyát és a megtakarítás fontosságát.